Руският президент Владимир Путин излезе след повече от 16 часа преговори и обяви пред журналисти, че е постигнато съглесие огънят в Донбас да бъде прекратен от 00.00 часа на 15 февруари 2015 г, предаде ТАСС. Той допълни, че това в никакъв случай не е била най-леката нощ в живота му.
Официално подписване на документ за уреждане на конфликта в Донбас в присъствието на журналисти вероятно няма да има, предава украинската телевизия ТСН. Същевременно минското издание "Белорусский партизан" съобщава, че комюникето за срещата в Минск ще бъде огласено в 12 часа.

Владимир Путин обаче обяви, че има подписани два документа. "Според мен успяхме да се договорим за много. Най-вече за прекратяването на огъня от 00.00 часа на 15 февруари", каза руският президент.

След първия етап от преговорите, който продължи повече от 14 часа украинският президент Петро Порошенко, заяви че Русия е поставила неприемливи услови. Последваха няколко срещи в различен формат с и без негово участие.

Интерфакс пък предаде, че представителите на ДНР и ЛНР не са се съгласили да подпишат съгласувания документ, а най-новата информация е че те все пак са решили да сложат подписите си.