Двама души по време на посещението ми в Добрич ме потърсиха и ми разкриха за ширещата се във Варна и района далавера, в която от мое име се обещават места за нотариуси срещу солидно заплащане. Това каза в студиото на Нова телевизия Радан Кънев.
Според него, такива схеми могат да се разобличат само с публичност и затова веднага трябва да се казва истината на хората. „Подавам на Главна прокуратура сигнал срещу себе си и моля Сотир Цацаров да разследва дали имам отношение към тази престъпна схема” , каза съпредседателят на реформаторския блок.

Той коментира и исканите суми за конкурса и уточни, че те са такива, че едва ли някой нотариус би ги изкарал, ако работи в рамките на закона. „Очевидно някой смята, че имам влияние в Министерството на правосъдието, то извършва класирането на кандидатите”, допълни депутатът.

По темата за разработката „Червеи” Кънев каза, че е налице тежко нарушения на закона от страна на представители на съдебната система, разрешили 300 дни подслушване на хора от МВР.

Според него, в момента върви атака срещу правителството по две линии- плашат хората в България с война срещу Русия, без да сме замесени в събитията в Украйна и чрез някои манипулативни коментари за новия дълг. „Ние не актуализираме бюджет, всичко казано за нови заеми е лъжа”, каза още лидерът на ДСП.