На срещата между лидерите на Германия, Франция, Русия и Украйна в Минск за разрешаване на украинската криза, остава да се съгласуват два документа.

Това съобщи заместник-началникът на администрацията на украинския президент Валерий Чалий, цитиран от телевизия „112 Украина”.

Чиновникът посочи, че разговорите ще отнемат още час-два.

Преговорите на лидерите на Русия, Франция, Германия и Украйна – Владимир Путин, Франсоа Оланд, Ангела Меркел и Петро Порошенко – продължават вече над десет часа. Разговорите за мир в Донбас започнаха в сряда вечерта и още не са приключили, те станаха най-дългите преговори в кариерата на Путин.
Срещата се провежда при закрити врата. Лидерите излизаха от залата за преговори само за по няколко минути. Разговорите бяха започнати без членовете на делегациите, но когато бе необходимо те бяха поканени в залата за преговори.

Журналистите, стремейки се да видят и чуят колкото се може повече, прекараха на практика всичките 10 часа на преговорите близо до входа на залата. Въпреки техните усилия, информацията за хода на преговорите е много оскъдна: официалните лица избягват да правят изявления и коментари за въпросите или предполагаемия изход на преговорите.

След края на преговорите в разширен състав руският външен министър само заяви, че разговорите протичат „по-добре от супер“.

Участниците в преговорите в Минск с „нормандския формат“ са съгласували на практика всичките въпроси по преодоляването на конфликта в Донбас, открит остава само въпросът за контрола върху украинско-руската граница на територията на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. Това съобщи по-рано украинският телевизионен канал "112 Украина", позовавайки се на източници, близки до преговорите.

По данни на телевизията, в хода на срещата е било представено предложение да бъде формиран кадрови състав на граничната служба в този участък само от местното население.