Пет положителни температурни рекорда отчетоха метеорологичните станции в страната за днешния 11 януари, съобщиха за БГНЕС от НИМХ.

В Пловдив днес е било най-топло. Там този следобед температурите достигнаха до 17 градуса по Целзий, с което бе подобрен температурният рекорд от 1921 година, когато там са измерени 13,9 градуса. В Чирпан термометрите отчетоха 14,8 градуса, което също е рекорд за населеното място. На същата дата преди 7 години там е измерена температура от 13,2 градуса. В Карнобат и Сливен днес също е постигнат рекорд, като там живакът се качи съответно до 13,5 градуса и до 13,8 градуса. В Елхово термометрите отчетоха максимална температура от 14,2 градуса по Целзий.

В Ловеч и Видин температурите достигнаха 16 градуса, но рекорд не беше отчетен.

Топлото и нетипично за януари месец време ще се задържи така и в неделя. На места през деня ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове, но ще остане без валежи. Привечер от запад облачността отново ще намалява. След обяд вятърът от запад ще се усили - умерен, а в Дунавската равнина и силен. Максималните температури ще са по-високи от обичайните за месеца – между 9° и 14°. В София – около 10°.