Социологът Андрей Райчев и журналистът Иво Инджев се скараха на тема Русия в студиото на Нова телевизия, като даже започнаха да се обиждат на „луд”. Райчев се възмути най-вече, след като Инджев каза, че Русия е фашистка държава №1 в Европа, защото там се приемат закони, които ограничават човешките права.
„Малоумно говорите. За какъв фашизъм говорите”, каза Райчев.

Двамата бяха поканени да коментират дали България е пред война.

Темата за случващото се в Украйна противопостави двамата, като Инджев застъпи тезата, че Русия е агресорът и в основата на случващото се, след като анексира Крим към територията на Руската федерация.

„Ние сме пред война. Тя все още е във фаза на студени действия. Големите сили все още говорят за пари, което за мен е успокояващо. Темата е кой ще помага на Украйна, след като нещата се успокоят, обяви социологът Андрей Райчев. - Има и още нещо. За Запада е трудно да работят на два фронта – единият е Русия, а другият е „Ислямска държава”. В Случая Европа се раздели на две части. Всичко това обаче е добре за Америка, защото случващото се е далеч от тях”.

„Украйна е жертва. Русия е изключително агресивна и това е в основата на всичко. Нещата там са много тревожни”, каза Иво Инджев.