Баскетболистките на "Дунав" победиха очаквано тима на "Рилски спортист" и във втория мач от 1/4-финалната фаза в турнира за Купата на България.

След като в първата среща в Самоков "Дунав" записаха 76:48, сега триумфираха като домакини с подобен резултат – 74:54.

Още в самото начало на мача "Дунав" взе аванс и поведе с 11 точки след първите десет минути – 24:13. Въпреки че Радостина Димитрова и Зорница Костова не играха заради контузии, съотборничките им не дадоха да се усети отсъствието им. Те бързо парираха опитите на гостенките да наваксат изоставането си и на почивката резултатът вече беше 43:31.

През второто полувреме русенки натрупаха аванс от 20 точки, който поддържаха до края на срещата - 61:41 в края на третата четвърт и 74:54 като краен резултат.

Най-много точки за "Дунав" вкара Тамара Баич - 17 точки, а Кристина Сантяго добави 16. За гостенките Теодора Динева вкара 21 точки, като бе и най-резултатната баскетболистка в мача.

Ето какво споделиха след срещата двамата треньори. "Имахме голям аванс от първия мач, така че този мач го изиграхме съвсем спокойно, без да хабим излишна енергия, след като в събота имаме много важен мач. Дадох почивка на две контузени състезателки, дадох почивка на останалите момичета. Смятам, че въпреки това всички млади в отбора играха достатъчно добре, за да победим. Искахме да зарадваме и публиката. Сега ще се концентрираме върху срещата от първенството, важно двете момичета да се възстановят от контузиите си", каза ст.треньорът на "Дунав" Георги Божков.

"Русе е по-класният отбор в момента от нас и заслужено побеждават и им пожелавам успех на купата в Бургас. За момента не ни достига опит и класа, правим много лесни и детски грешки. Надявам се до края на първенството да изчистим тези неща и да изглеждаме по-добре на терена", сподели ст.треньорът на "Рилски спортист" Даниел Клечков.

На полуфинала за Купата на България "Дунав" ще срещне отбора на "Хасково". Мачът ще се играе на 28 февруари в Бургас, а преди това двата състава ще се срещнат отново на 14 февруари в решителна среща от първенството.