Йорданският военен пилот, който беше изгорен жив от „Ислямска държава”, е бил силно упоен и не е разбирал какво се случва с него. Това се казва в доклад на Саудитска Арабия, цитиран от burnews.com.

В документа се посочва, че екстремистите от "Ислямска държава" са дали на Моаз ал-Касасбех упойващи вещества, за да не пищи, докато пламъците обхващат тялото му и цялата екзекуция се заснема.

Йордания отвърна сериозно на ужасяващото видео с екзекуцията, което обиколи интернет, и извърши 56 въздушни удара по територии, контролирани от "Ислямска държава". Освен това страната екзекутира трима свои заложници, бойци на терористичната организация, които групировката искаше да замени за живота на пилота.

Експерти, наблюдавали видеото с екзекуцията, са заключили, че центровете на сетивата на Моаз ал-Касасбех са изгорели бързо и така той останал безчувствен към обхваналите го пламъци.

„Важно е да се отбележи, че той изглежда, че не е в съзнание и не е наясно какво го очаква, а не че просто не го е страх”, се казва в доклада.