Грандиозният спектакъл на световно ниво, който предложи финалът на X Factor през изминалата вечер, събра 32.2% от зрителите в активна възраст (18-49 г.) пред малкия екран. По данни на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен, Нова e най-гледаният телевизионен канал в слота на предаването, като в същото време втората телевизия в класацията отчита дял от 23.7%.
 
За първи път на сцената на музикално шоу в българския ефир излязоха две звезди от световна величина - рок легендата Джо Лин Търнър и британската поп сензация Джеймс Артър. Победителят в третия сезон на шоуто – Славин Славчев и световноизвестният фронтмен на Rainbow и Deep Purple взривиха сцената с изпълнението си на вечния хит на Rainbow - Street of Dreams. За броени часове тяхното изпълнение събра над 20 000 харесвания в официалната Facebook страница на шоуто и достигна до половин милион фена /данни Facebook/.
 
Освен рекордната стойност за финала, този сезон на X Factor е най-гледаният от трите сезона на музикалното шоу, излъчени досега в България. Още по-впечатляващи са резултатите за гледанията на епизодите и отделни изпълнения от третия сезон на X Factor – над 600 0000 видео гледания в NovaPlay (Google Analytics), над 4 000 000 видео гледания в официалния канал на X Factor във VBOX7.com (данни на VBOX7.com) и над 4 300 000 в YouTube (YouTube Analytics).

„Изключително сме щастливи с постигнатите резултати и най-вече с факта, че предложихме на българските зрители шоу на световно ниво. Приключваме най-успешния до момента телевизионен сезон – есен 2014, в който за първи път Нова беше най-гледаният телевизионен канал в страната*. Готови сме за старта на пролетния сезон , където ще предложим на зрителите пет международни формата, два от които напълно нови за българския ефир”, каза Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.
 

*По данни на Нилсен, 15 септември - 21 декември 2014, TG: 18-49