Шарл дьо Гол е бил верен на съпругата си, за разлика от повечето други френски лидери, свързвани с многобройни афери. Според слуховете сегашният френски държавен глава Франсоа Оланд, който е разведен, с 4 деца и живее с приятелката си, може да се похвали с нова тайна връзка.

След президентския мандат на Дьо Гол, по времето на който даже споменаването на думата куртизанка беше немислимо, през 1968 г. Жорж Помпиду беше уязвен от слуховете, свързани с аферата "Маркович", в която беше замесено името на съпругата му. Според неоснователна клюка Стефан Маркович, бодигард на актьора Ален Делон, бил убит, защото станал свидетел на пикантни соарета, на които съпругата на Помпиду Клод, също е присъствала. По-късно Клод заяви, че продавачите на клюки са "отровили живота им".

Френската общество забеляза и когато следващият президент на Франция Валери Жискар д`Естен встъпи в длъжност, а името му веднага беше свързано с няколко любовници и особено с това на фотографката Мари-Лор дьо Декер.

Друг известен случай e катастрофата рано сутринта през септември 1974 г., когато колата на президента се блъсна в камион с мляко. Тогава беше съобщено, че той е бил в компанията на известна актриса.

След напускането на поста си Жискар д`Естен намекна за аферите си, но запази в тайна дали принцеса Даяна е била сред тях.

Безспорно най-сензационното разкритие бе дело на списание "Пари Мач" от 3 ноември 1994 г. В интервю за изданието млада дама се представи за биологична дъщеря на президента Франсоа Митеран.

Нейното съществуване беше обществена тайна и две семейства, Митеран и Пинжо, стояха едно до друго на погребението на бившия френски президент през януари 1996 г.

Жак Ширак бе встъпил в длъжност година по-рано с установена репутация. В обкръжението на президента дори се носеше определение за него "5 минути, включително душа".
В интервю през 2007 г. Ширак каза, че не мрази жените и че никога не е злоупотребявал с тях. Той не обърна особено внимание на коментар на съпругата му Бернадет, че с него дамите "галопират".

Същата година Никола Саркози встъпи в длъжност като президент на Франция и пресата веднага надуши пикантна история за него. Саркози се разведе с втората си съпруга няколко месеца след като зае президентския пост и веднага след това бе забелязан в Дисниленд в компанията на бившия модел Карла Бруни. Последваха публично отразени пътувания на двойката до Египет и Йордания, а през януари 2008 г. по време на изказване пред пресата Саркози призна: Отношенията ми с Карла са сериозни.

Сега личният живот на френските лидери става все по-публичен. Списание "Клоузър" съобщи, че Франсоа Оланд, който живее с половинката си Валери Трирвильор, има тайна връзка с актрисата Жули Гайе. Френският президент реагира с думите, че всеки има право на личен живот и че ще съди списанието, но не отрече твърденията му.