Според лидера на БСП Михаил Миков не е ясно какви сили на НАТО ще бъдат разположени на българска територия и правителството прави скрити договорки.
"Ако България бъде въвлечена във военни действия в Украйна, тя ще стане цел", заяви  Миков в „Здравей, България” на Нова ТВ.

"Разполагането на военна техника на наша територия, уж за учение, е част от една подготовка за военни действия. Война в територията на Украйна към този момент има. Използването на военни сили може да доведе до ескалация с непредвидими последствия за целия регион. Това включва и снабдяването с газ”, каза той.

"Нашето правителство прави скрито договорки, които не са ясни, така че страхът в българските граждани е съвсем основателен. Не е ясно какви сили ще бъдат разположени на наша територия. Какво означава няколко десетки танка? Въпросът е всичко това как се вписва в националния интерес на България”, смята Миков.

Според него президентът е длъжник на обществото, когато прави изявления в Мюнхен за българско участие в конфликта в Украйна, а не пояснява у нас.

По думите му, другият голям въпрос е съдбата на българските граждани в Украйна, тъй като вече има сънародници, които са станали жертви на военните действия в Украйна.

Миков коментира и състоянието на БСП в момента. "Има какво да се направи по отношение на организационното укрепване на БСП и политиката, която провежда. Тази политика трябва да върне доверието на хората”, обясни председателят на партията.

Социалистите предвиждат "подмладяване" на партията, като въведат задължителни квоти за млади хора във всички ръководни органи на БСП.
Относно подадената ръка от страна на АБВ за местните избори, Михаил Миков заяви, че АБВ е партия с непостоянна дясна политика. Той даде пример с гласуването на отмяната на 10-процентната отстъпка за работещите бедни.