Славин Славчев спечели третото издание на "Х фактор" за България. Той спечели със 67,2% от зрителския вот, а Невена остана на почетното второ място с 32,8% от гласовете.

"Не искам да кажа "чао", искам да кажа "здравейте". Надявам се да сте готови за това, което идва и да бъдем заедно".

„Поздравления, Слав. Ти го заслужаваш. А на всички вас, участници, искам да кажа, че вие също сте победители. Слав, предстоят ти големи неща и аз ще наблюдавам как ти се случват“, пък каза вокалистът на "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл" Джо Лин Търнър, който подкрепяше Славин и изпя дует с него на сцената на музикалното шоу.

Славин и Джо Лин Търнър направиха истински взривяващо изпълнение на вечния рок хит Street of Dreams. Само за минути изпълнението им събра над 15 хил.
харесвания на официалната "Фейсбук" страница на шоуто.

„Всеки успешен изпълнител трябва да притежава дисциплина, да работи усилено и да не забравя никога от къде е започнал!“, сподели своята формула рок титанът.

„Вярвам, че всеки успешен изпълнител трябва да предава нататък своя талант, а Славин заслужава тази подкрепа“, обясни своята подкрепа той.

„Истинско шоу на световно ниво“, така определи големия финал продуцентът Магърдич Халваджиян.

„За първи път звезди от подобен ранг се качват на сцена на родно музикално шоу. Това световно признание е доказателство, че сме на правилния път“, коментира той.

А ето и няколко любопитни истории за Славин, който той разказа за Vesti.bg:
- Като малък мечтаех да стана романтичен мафиот. Много се интересувах от времето на сицилианската мафия и гангстерите, които обирали банки.

- Веднъж като дете дадох 20 лв. за карти за ЮГиО, а родителите ми бяха много против това. Това бяха адски много карти, а 1/3 от тях се повтаряха – беше много разочароващо.

- Един ден в училище, мой съученик си беше донесъл баскетболна топка – в рамките на този ден успяхме да счупим едно бюро, една картина и един прозорец.

- Отново в училище – бях си купил чипс и реших да го изям в час по рисуване. Учителят тогава ми написа забележка: „Ученикът яде в час и дава на другите“.
- Покрай филма „Да изчезнеш за 60 секунди“ с един приятел искахме да станем автокрадци и тръгнахме да търсим в интернет инструменти за отваряне на ключалки. Пробвахме се с една много стара „Лада“. Той стоеше на пост, а аз през леко сваленото стъкло тръгнах да я отключвам с конец. Точно когато успях, чух приближаващ се към мен лай и побягнах с всички сили по улицата.

- Най-екстремният ми момент беше на едно влакче на ужасите. Бях на гости на вуйчо ми в Англия. Това беше първото или второ в света най-бързо по ускорение влакче – от 0 до 100 км/ч. за около 2 секунди. Бях се вкопчил в седалката, бях затворил очи и чаках смъртта си. Никога не съм се страхувал толкова за живота си.

"За мен беше огромна чест да загубя от Славин, защото той е великолепен", каза Невена на финала на шоуто.

Жана Бергендорф и Невена стоплиха сърцата на родните фенове с дуетно изпълнение. „Пожелавам ѝ да знае какво иска да постигне и да върви нагоре, защото има невероятен глас!“, беше пожеланието на изпълнителката на хита „Самурай“ към талантливата Пейкова.
Михаела Маринова остана на почетното трето място.

"Благодаря ви страшно много. Искам да ви кажа, че всичко това, което ми се случи тук през тези 4 месеца бе невероятно за мен. Искам да благодаря на прекрасния екип, на Саня за всичко, което направи за мен. Благодаря на семейството и прителите за подкрепата. Това за мен е сбъдната мечта“, каза момичето, изпратено от сцената с бурни аплодисменти".

Британският певец Джеймс Артър и Михаела Маринова направиха зашеметяващо изпълнение на Bound to you. „Тя е една от най-добрите певици в света!“, категоричен беше британският поп идол.