Хлапета откраднаха лада и се надпреварваха с полицейски коли, информираха от регионалния пресцентър на МВР. Завчера, около 21,10 часа в полицейския участък в Любимец е постъпил сигнал за извършено противозаконно отнемане на лек автомобил ”ВАЗ”, собственост на 66-годишна жена.

След проведени издирвателни мероприятия автомобилът е засечен от автопатрул в покрайнините на Любимец и са предприети мерки по задържането му. Шофиращият не се подчинява на подадените му светлинни и звукови сигнали от патрулната кола и напуска града в посока Свиленград. Предприети са заградителни мероприятия, като автомобилът влиза в квартал "Капитан Петко Войвода", спира и четири лица от него се разбягват.

След кратко претърсване са установени три от лицата - две на 15 и едно на 13 години от Любимец, познати на органите на реда. Те са задържани в РУП - Свиленград за 24 часа. Установено е, че автомобилът е бил шофиран от 16-годишен жител на Любимец, който се издирва. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.