Не ми е известно МВР да е събирало каквато и да е информация за протестиращите, още по-малко пък за близките им, коментира днес в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров изнесените в сутрешни тв блокове обвинения, предаде БГНЕС.

В тях се казваше, че МВР е проучвало близки на протестиращите, търсейки сред тях алкохолици и наркомани. Лазаров каза, че незаконното прилагане на СРС е престъпление по закон и в тези обвинения, които не са подкрепени с доказателства на този етап, се усеща точно намек за престъпление. Компетентният орган, който трябва да се произнесе, е прокуратурата и аз очаквам с нетърпение да видя какви материали ще влязат, каза още той.

На въпрос дали тези обвинения не целят и смяната му, Лазаров отговори, че постът главен секретар на МВР не му е самоцел и най- добре за работата говорят фактите. Тук той приведе данни за ръст във всички показатели, откакто е на този пост - разкриваемост на убийства, тонове задържани наркотици, в пъти повече от предишни години. Всичко останало, което се твърди, е плод на фантазия, каза още главният секретар, който присъства в Пловдив на годишния отчет на Областната дирекция на МВР.

За дейността на пловдивската полиция, той посочи като най- съществен плюс отличната връзка с прокуратурата, което трябва да е пример и за останалите дирекции в страната.