Шофьорите, на които им предстои пътуване е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа, призовават от АПИ.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за 9 февруари е за превалявания от сняг над по-голямата част от страната. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток, с който ще нахлува студен въздух. В Североизточна България и по планинските проходи ще има условия за навявания. Възможно е да се налага затваряне на някои пътни участъци за почистването им. Ограничението ще е в сила до разчистване на трасето.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

В област Пазарджик се извършва аварийно възстановяване на дилатационна фуга на мостово съоръжение от км 61+300 до км 62+000 в посока София. Затворени за движение в посочения участък са аварийната и интензивната лента. Движението се извършва в изпреварващата лента. Тежкотоварните автомобили да се движат задължително без ремаркета и полуремаркета по път III-866 Девин-Кричим.