За повечето жени, които току-що са родили, е нужна около година, за да свалят излишните килограми и да влязат отново във форма. Не и за руския супермодел Елена Перминова, която успя да възвърне перфектната си фигура само 2 месеца след раждането на третото си дете - дъщеря ѝ Арина.

Манекенката, която е жена на руския милиардер и медиен магнат Александър Лебедев, направи сензация, след като се снима гола за руското издание на сп. “Вог” преди и след раждането.

28-годишната Елена първо се снима в осмия месец от бременността и повтори същата поза 2 месеца след раждането на бебето. Двете естетично направени снимки на голата манекенка бяха придружени от нейните съвети към рускините как да възвърнат формата си след раждането. “Перминова позира гола. Тя няма какво да крие след раждането, даже има какво да покаже”, коментира руското сп. “Вог”.

Манекенката
започва тренировки
2 седмици,
след като става


майка, въпреки че раждането е със секцио. Повечето от упражненията тя документира на снимки в инстаграм. Спазва режима всеки ден, като не си давала почивка дори през уикендите.

Със сигурност за бързото ѝ възстановяване играят роля гените и навиците ѝ на модел. Перминова обаче не разчита единствено на бързия си метаболизъм, за да влезе обратно в перфектна форма. Тя описва подробно режима си, който е доста натоварващ за една родилка и не всички жени биха се съгласили да го спазват заради натрупващата се умора покрай бебето. “Когато бебето спи, аз се упражнявам. Заставам на колене и лакти на пода и започвам да повдигам първо единия крак, после другия”, разказва тя.

Перминова разказва, че

преди да забременее,
се запалила по
фитнеса, следвайки
примера на
съпруга си,


който спортувал активно. “Посещавах обикновен фитнес клуб, упражнявах се прилежно, като се изтощавах максимално при всяка тренировка. Много скоро вече бях в такава форма, че с лекота можех да вдигам по 20 килограма." Освен това Елена тича редовно навън. Манекенката обаче признава, че ѝ се наложило да прекрати фитнеса по време на бременността си по медицински причини.

След раждането обаче Елена побързала да навакса. “Обикновено лекарите разрешават спорт едва три месеца след раждането. Аз обаче започнах по-рано. Лекарят ми разреши, защото се чувствах много добре. Естествено, в началото не прекалявах с тренировките, тъй като в противен случай можеше да спра да кърмя. И най-важното, не правех никакви упражнения за корем - това е опасно за жена, която току-що е родила.”

Две седмици след като започват упражненията, манекенката разказва в инстаграм, че резултатите били налице. “Задните части се стегнаха, бедрата се събраха.

Всичко това е
благодарение
на факта, че
мускулите помнят”,
пише Елена.


Специалистите по фитнес не са изненадани от резултатите, които руската манекенка постига само за 2 месеца. Според известния инструктор по спорт и здравословно хранене Далтън Уонг чудодейната трансформация на Елена е съвсем логична. “Първо, тя не е качила много килограми по време на бременността и това е основен фактор. Тя е модел и работи с тялото си, така че поддържа стабилно тегло от 50 килограма винаги. Знае колко точно трябва да яде, за да живее нормално, и вероятно е правела това и по време на бременността си - поемала е точното количество калории, за да може да отгледа здраво бебе. Ако сравним снимките преди и след раждането, единствената разлика е в корема ѝ и в лицето, което е променено малко заради задържането на течности. Смятам, че Елена е била в отлична форма още преди раждането. Да не забравяме и факта, че тя е само на 28 години”, коментира специалистът пред в. “Дейли телеграф”.

Разказът на манекенката как е възстановила фигурата си раздели на две руските читатели на “Вог”. Едни от коментарите я обсипваха с похвали и ѝ се възхищаваха. Други обаче бяха доста по-ехидни, отбелязвайки, че като съпруга на милиардер тя може да си позволи доста неща като домашни помощници и гувернантки за децата и със сигурност жена, която да я отменя през нощта, така че да може да се наспи. Плюс набор от козметици и диетолози.

Според треньорката Жаклин Хърст, макар че манекенката със сигурност може да разчита на допълнителна помощ, желанието ѝ да отслабне бързо се дължи и на очакванията на обществото и модната индустрия да е в перфектна форма независимо от цената, която тя трябва да плати. Освен това специалистите са спокойни, че Елена е по-скоро изключение при родилките, тъй като повечето жени едва ли могат и искат да си причинят такива усилени тренировки.

Елена се отличава със собствени модни виждания и нерядко е ексцентрична - стил, който започнала да проявява още 9-годишна в родния ѝ Сибир, спомня си тя. Обстоятелствата, при които се запознава с 55-годишния Александър Лебедев, който е собственик на “Индипендънт” и “Лондон ивнинг стандарт”, също са доста необичайни.

На 16 г. Елена
е арестувана,
тъй като
разпространява
наркотици


в дискотека в Новосибирск. “Тя помогна на разследването и едва не я убиха”, разказва самият Лебедев пред сп. “Тайм” през 2009 г. Местната полиция не можела да осигури на момичето необходимата охрана за това, че помогнала за ареста на местни наркобарони. Тогава Лебедев, който по това време бил депутат в Думата и лобирал за приемането на програма за защита на свидетели, се намесил. По-късно Перминова отишла да следва икономика в Московския държавен университет и след време се влюбила в Лебедев. Двойката вече има три деца - преди Арина се раждат момчетата Никита (5 г.) и Егор (3 г.).