Поредната интрига се завъртя около майката на най-успешния съвременен футболист - Димитър Бербатов. Тези дни Маргарита Бербатова беше обвинена, че уж е в болнични, а в същото време купонясва по кръчми. Намеква се и че с документа се скатавала от уволнение.

Миналата година „Кралицата майка”, както я наричат, изригна в интервю, след като понесе поредните интриги по свой адрес. В повод да я потърсим тогава се превърнаха слуховете, че е в интимни отношения с шефа на Зоналния съвет на БФС в София Валентин Чакъров. „Трябва да умра ли, за да се сложи край на простотията, която мятат по името и авторитета ми?! Боже, боже, колко злоба и завист има!...”, заяви тогава възмутена Маргарита Бербатова. Като изключим този й коментар, е факт, че тя не дава интервюта от няколко години насам. Разочарована и възмутена от писанията по свой адрес, както и по адрес на семейството й. Към днешна дата обаче, спекулациите за нея не само, че не спират, но отново са в разгара си. Повод този път е болничният, който Бербатова е взела преди 4 месеца. Разбира се, в това няма нищо ненормално, стига да ги нямаше ироничните подмятания във виртуалното пространство, че едва ли не документът е фиктивен...

Потърсихме веднага майката на футболиста Димитър Бербатов, както сме правили винаги досега, за да разберем истината от първо лице. И въпреки отказа си да дава повече интервюта в медиите, Маргарита Бербатова все пак направи своя коментар пред в.„ШОУ”.

Тя сподели, че действително има здравословен проблем и затова отсъства вече 4-ти месец от работното си място.

„Ако искат, нека да дойдат да ме прегледат! Това е поредното отвратително нещо, което чета. Могат да си го помислят само много низки хора.

Нормално ли е да се чудиш защо един човек е в болнични… вероятно защото има болест! А аз не съм длъжна да обяснявам на хората от какво съм болна. И не искам да ги кълна да им се случва същото. Не желая да го правя. А в същото време текат диалози за мен - къде съм се появила, какво съм правила, че съм отишла на едно тържество… Представяш ли си колко трябва да си низък и долен, за да кажеш: „Тази пък дойде и на банкет, нали е в болнични”. Ама аз не съм умряла! Хората имат 100 % инвалидност и излизат на улицата с колички, с патерици! Това просто е безумно! Как така няма да се появявам никъде?! Ей сега, ако реша, ще отида в Банско, във Франция, в Испания – в моя болничен режим пише „свободен”. Като не разбират и от медицина, ще поясня – има домашно-амбулаторен режим, има стационарен, има болничен, има свободен. Аз с простотията не мога да изляза на глава, разбирате ли?!”, изригна Маргарита Бербатова.

Преди историята с болничния на „Кралица Марго”, в медийното пространство системно са се описвали и съпоставяли различните стъпки на двамата й синове – по-големият Димитър и по-малкият Асен. И това се превръща в главна причина днес Маргарита Бербатова да спре да говори пред медиите.

„Обичам си Асен така, както обичам и Митко

Никой няма право да пише грозни и лоши думи за синовете ми, да обработва общественото мнение, при положение, че дори не ги познава лично! Не знам майка как се чувства, когато прочете такова нещо за детето си?! Остава наранена и нищо повече! Всеки човек има право на живот! Ако ще синът ми да е убиец на целия свят, той е мой син! Няма да позволя на никого повече да обижда мен или семейството ми. Всяко нещо си има граници”, отсича тя.

Преди години в свое интервю Маргарита Бербатова каза: „Писна ми все аз да съм виновна за всичко и все аз да съм поставена в тъмната страна”. Днес само добавя: „Да, все още е така! Защото аз съм демон! В нашата фамилия излиза винаги, че аз и Асен сме най-черните! Цялото това нещо постоянно занимава Митко Бербатов – момчето, което прави само хубави неща! А в родината му всеки ден все ще се пишат всякакви неща – майка му, баща му, брат му... Това не влияе ли на психиката на този човек! Не желая повече никой да се занимава с нашето семейство! Казвам го пред вас и искам оттук нататък това да стане пределно ясно за всички!...”.

Като всеотдайна майка орлица Бербатова брани сина си Асен, който беше арестуван и осъден за дрога, и обявен от медии и фенове за „черната овца” в семейството.