"Пътна полиция" демострира как се извършва проверка с новата техника на специализираните автомобили, съобщи Булфото. По време на цялата смяна се записва работата на полицаите. В столицата напълно оборудваните с камери полицейски коли са 10, като предстои към тях в скоро време да се добавят още няколко.
Те са снабдени с камери и звукозаписни устройства, чрез които в районното управление се наблюдава и записва работата на патрулите. От полицията уточниха, че целта на въвеждането на тази практика е да бъде противодействано на корупцията в системата.

„В последно време често се оповестяваше в медиите за приемане на подкупи от служители на МВР. Вече всичко се записва. В патрулните автомобили са монтирани 3 камери, които през цялото време записват. На реверите на патрулиращите полицай са поставени микрофони, като ще бъде записван и разговорът, който провеждат те с проверяваните шофьори", каза Тенчо Тенев, шъф на пътните полицаи в София.

"Чрез тези нововъдения целим да възвърнем доверието на обществото към системата на КАТ. Този метод е популярен и в западните държави и там дава резултати. Ще бъдат изключени всички методи за злоупотреба и корупция", допълни Тенев.