В събота от 19 часа БНТ1 ще излъчи биографичен филм в памет на Гого от „Тоника”. Тази нощ един от най-обичаните български изпълнители – Георги Найденов, почина в дома си.
През последните години той се бореше с коварна болест. Неговата половинка в живота и на сцената – съпругата му Ева беше през цялото време неотлъчно до него. В битката на Гого с болестта се включиха всичките му почитатели и приятели, които заявиха своята безапелационна подкрепа на благотворителния концерт “Приятелство без край”.

В едно от последните си интервюта Гого сподели: „Непрекъснато летя, не мога да се спра да летя. Не мога да разбера какво става с мен. Непрекъснато ми се иска все повече и повече да направя. Аз това го определям като летене, защото за мен полета на един човек е да направи все повече и повече неща в живота си”.

През 2009 година по повод 60-годишния юбилей на певеца националната телевизия създаде музикалния филм „Гого на 60”. В рамките на 60 минути почитателите на бас-баритона могат да видят любопитни моменти от живота му. Разказите за певеца са монтирани с кадри от юбилейния концерт, състоял се през август в Летния театър в Бургас, както и много архивни материали от Златния фонд на БНТ.

В памет на певеца тази вечер от 21.30 часа зрителите на БНТ 2 ще видят концерт на „Фамилия Тоника”, а от 19.30 часа БНТ Свят ще излъчи „Музикални следи: „За риба с Тоника”.

БНТ 1 променя програмата си в понеделник, 13 януари, когато рубриката „Ретро Следобед” ще бъде посветена на обичаната от поколения българи бургаска формация и техните приятели.