Списание "Клоусър" съобщи, че ще оттегли, "вероятно тази вечер", от страницата си в интернет информацията за предполагаемата връзка на френския президент Франсоа Оланд с Жюли Гайе по искане на адвоката на актрисата.

"Адвокатът на Жюли Гайе се свърза с нас, за да поиска да оттеглим от сайта всяко споменаване на тази връзка и да проследим споменаванията й в Гугъл", заяви Лоранс Пио, директорка на светското списание. Тя уточни, че няма отправено искане за хартиената версия на списанието.

"Ние ще оттеглим новината, вероятно тази вечер, защото това е много категорично искане. За сметка на това не сме имали никакви контакти с Елисейския дворец", допълни Пио. Франсоа Оланд осъди посегателството към личния му живот след разкритието от светското списание на предполагаемата му връзка с Гайе.

"Когато "Клоусър" публикува първите снимки на Франсоа Оланд с Валери Трейвельор през 2012 г., Франсоа Оланд поиска изтеглянето на хартиеното списание от будките, но не го получи. Този път Елисейският дворец не го направи. Изтегляне на списание от будките се случва много рядко, необходимо е нарушаване на обществения ред", припомни Пио.

59-годишният френски президент официално има за приятелка журналистката Валери Трейвельор, след като дълго време живя с бившата кандидатка на Социалистическата партия за президентските избори Сеголен Роаял. От нея той има четири деца. 41-годишната Жюли Гайе предяви иск в края на март 2013 г. пред прокуратурата в Париж да установи авторите на разпространяваните слухове в интернет, че има връзка с Оланд.