Депутатът от коалиция "БСП - лява България" Георги Анастасов е ударил пешеходец в центъра на София.

Той карал по бул. "Цар Освободител" - между Орлов мост и Софийския университет, и не успял да спре навреме, когато пред колата му изскочил пешеходец. Случката се разиграла пред резиденцията на турския посланик по обяд в сряда, където възрастният мъж тръгнал да пресича неправилно.

Депутатът карал БМВ-то на племенника си, което било старо, от 1997 г., тъй като неговото лично пежо било на ремонт.

"Бяхме в колона с други коли преди светофара, когато човекът буквално се хвърли върху колата ми, изскачайки иззад чакащия на светофара тролей. Не карах бързо, но всичко стана за секунди", сподели Анастасов, който е силно разстроен от случката. Когато видял мъжа, от него го делели едва 50 см, а той не само не се опитал да спре, но и ускорил крачка, при което просто нямало време за реакция.

Пострадалият е 79-годишен италианец. Той веднага е откаран в "Пирогов". Вчера още беше в реанимацията и лекарите се бореха за живота му. Депутатът разказа, че е бил в болницата и се е видял със сина на пострадалия. Гарантирал е, че с каквото може, ще помогне.

"На никого не пожелавам подобен инцидент, ужасно е. Дай боже човекът да се оправи, знам какво е да загубиш близък, след като само за 1 г. загубих сестра си и племенницата си", сподели Анастасов.

Образувано е досъдебно производство, което вероятно ще се води от Софийската градска прокуратура, тъй като Анастасов е депутат. На мястото е направен оглед и се очаква да бъде назначена експертиза. От МВР първоначалната информация, появила се неофициално вчера, бе, че мъжът е блъснат на пешеходна пътека.