Делото срещу три от най- прочутите врачки от клана Събеви тръгна в Пловдив, пише TrafficNews.bg. Известните ТВ гадателки ходжа Лили, ходжа Надя и ходжа Гюлмаз бяха арестувани през юли 2013 година . Трите практикуват от години, прибират пари от хора от цялата страна, купуват си ефирно време в телевизии , за да рекламират услугите си. Работят необезпокоявани до момента, в който не прецакват жестоко две семейства от Раковски.
През зимата на 2013 година разтревожена жена търси за помощ ходжа Лили, тъй като племенникът й е болен. Чува ужасната новина , че на момчето е направена черна магия, чието разваляне ще струва 820 лева. Следват странни ритуали , чиято цел е да наплашат и още повече да стресират разтревожената жена.

Ходжата вкарала цял арсенал от муски, шишета със странни течности, молитви на непознат език. Пратила жената да прочете арабска молитва в полунощ на гробищата и прочее дивотии. За да „помогне” на жената , поискала да врачува на цялото семейно имане и поискала пари и злато. Наивната жена събрала всичко в една чанта и го занесла. След това поискала още 20 бона, „за да не умре момчето”, като обещала след ритуала да ги върне. Тя оставила всичко на ходжата и зачакала благоприятната развръзка.

На следващия ден баячката й се обадила и й казала.”Заедно с ходжа Надя и Гюлмаз се борим с духове за живота на племенника, парите и златото са заровени в гроб, ще трябва да ги жертвате”.

Семейството от Раковски губи 34 000 лева в пари и златни бижута. Те обаче не са единствените жертви. Измамените са много, от цялата страна.

Ходжите продължават да работят, докато самите те не се хващат на въдицата, заложена им от репортер. Лиляна и надя са арестувани в пловдивския хотел "Новиз".

Трите ходжи прекарват няколко месеца зад решетките, а след това са освободени под гаранция. Въпреки делото , което тече срещу тях, те не спират да работят, защото обявите за услугите им продължават да са в сайтовете.

Трите ходжи са роднини от прочутия клан Събеви от Северна България. Гюлназ /Гина Събева/ е сестра на прочутия Емин ходжа /Емил Събев/.Ходжа Надя (Надежда Събева) й е мащеха, а Кадън ходжа Лили (Лиляна Събева) й е леля. Кланът обитава няколко луксозни къщи в село Горно Оряхово.

Въпреки , че трите ходжи твърдят , чие са безработни, днес те се явиха в съда със защитници- трима известни адвокати. Делото започна при закрити врати, за да не се изнасят „тайни от интимния живот на хората”. На жертвите или на ходжите обаче, не стана ясно. То бе отложено , тъй като предстоят разпити на още свидетели.

По искане на прокурора бе разпитан и ходжата на Асеновград Ферхат Алимолла, който разясни на магистратите отношението на ислямската религия към подобни суеверия.