Красавицата Лидия Николаева е момичето, задържано при снощната полицейска акция в  бургаския комплекс "Зорница", съобщи "Флагман".

22-годишната манекенка бе закопчана при разбиването на подвижната нарколаборатория до бл.42 в комплекса заедно с 21-годишния Християн Пашов. И двамата са от Велико Търново.

В колата на Християн - тунинговано „Хюндай купе", униформените открили голяма стъклена бутилка с фосфорна киселина, противогаз, газова горелка, фуния, колба, както и електронна везна и прахообразно вещество, за което се подозира, че е екстази. От дамската чанта на Лидия са иззети две торби с хапчета или общо 1028 броя.

Двамата бяха отведени снощи в Пето РУП и са с първоначална наложена мярка от 24 часа.

Лидия се занимава с мода, участвала е в конкурси за красота.

Християн е студент в Националното военно училище „Васил Левски" във Велико Търново. Няма данни двамата да са били интимни, по-скоро момчето е използвано, за да помогне на красавицата в транспортирането на синтетичната дрога.

Все още не е известно дали тя е закупена от Бургас или е трябвало да бъде доставена до тук, разкриха разследващи. В момента се работи и по двете версии.

Вчера бургаските жандармеристи се натъкнаха на двойката при рутинна проверка в "Зорница". На униформените й се сторило безкрайно подозрително поведението на красавицата и младежа от Велико Търново. Още щом ги карат да отворят багажника на колата и двамата изпадат в паника, а полицаите намират цялата подвижна лаборатория.
В момента Районна прокуратура-Бургас обмисля какво обвинение да повдигне на Лидия и Християн. Предвид голямото количество дрога не е изключено случаят да бъде от компетенцията на Окръжна прокуратура.