Великотърновка бе осъдена на 1000 лв. глоба затова, че натопила пред съда мъжа, с когото живее, че упражнява домашно насилие срещу нея и невръстния им син.

С.П. действала в сговор с майка си, която не одобрявала съжителството им. По-възрастната жена живеела в Холандия, но през месец април м.г., се била прибрала в България. Младите и внука й отишли на гости, но между тъщата и зетя избухнал скандал. Обиден от отношението, човекът си тръгнал, а майката подучила дъщеря си да подаде сигнал до социалните и Районния съд, че мъжът бие детето. Дори взела инициативата и сама разказала пред социалните работници версията за психическо и физическо насилие от страна на бащата. Тя пуснала и молба за започване на производство по Закона за защита от домашно насилие в Районния съд спрямо дъщеря й и внука й. Започнало гражданско дело, в което като страна била конституирана дъщерята. Тя собственоръчно подписала декларация с неверните факти за побои и тормоз.

Съдът дори определил мерки за закрила , като задължил мъжа да се въздържа от извършване на домашно насилие. Забранил му да доближава жилището на жена си, а момченцето било настанено с полицейска мярка за закрила в дома за медико-социални грижи в Дебелец.

Щом усетили, че работата става дебела, двете жени оттеглили иска си пред съда. Тогава прокуратурата се заела с лъжите за бой и обиди, декларирани от С.П.
Тя била призната за виновна, че е потвърдила неистина пред орган на властта.
Тъй като не била осъждана преди, се разминала само с административно наказание. Решението обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Окръжния съд.