Българският стартъп TaxiMe получи ново финансиране от инвеститори в размер на 250 хиляди евро. Компанията развива модерна услуга за достъп до такси чрез смартфон и мобилно приложение.
Свежият капитал идва от два фонда за рискови инвестиции и частни инвеститори. “Вече разработваме нови удобства за клиентите, а успоредно с тях развиваме и нови транспортни услуги“, коментира Христо Чернев, изпълнителен директор на TaxiMe.
Услугата TaxiMe позволява бързо придвижване с такси в града, а най-характерно за нея е, че работи само със специално подбрани таксиметрови шофьори от всички централи. Потребителите могат да ползват услугата чрез безплатно мобилно приложение за iOS и Android – от него те поръчват кола, а системата изпраща най-добрия шофьор наблизо.

Ключов фактор при избора на шофьор са персоналните рейтинги, които се влияят от коментарите на клиентите след края на пътуването им. Персоналният рейтинг се променя в реално време според качеството на работата на шофьора, а задължително условие за шофьорите е да превозват на стандартната таксиметрова тарифа, уточниха от разработчика.
В момента приложението TaxiMe предлага поръчване на подбрани таксиметрови шофьори без разговори с диспечер. От своя смартфон клиентите виждат в реално време позицията на шофьора, името му, модела и регистрацията на колата, приблизителна цена на пътуването и време за пристигане.