Срещу Николай Бареков се води мащабна кампания в медиите, вие като средноинтелигентни хора разбирате това. Това каза в студиото на „Здравей, България” Мария Календерска. Тя предупреди Ани Цолова и Виктор Николаев да внимават с въпросите, за да не се уплашат от отговорите, които ще даде.
Жената до Бареков обяви, че е готова да се подложи на полиграф, за да докаже истинността на думите си за действията на Христо Ковачки срещу хората, избрани с листата на „България без цензура”. „Той купува хората на ББЦ и не крие това”, смята тя.

Календерска помоли водещите на предаването да не я прекъсват, иначе ще ги остави да говорят вместо нея. Тя разказа, че отказалите се от Бареков хора са направили това заради „огромни икономически интереси”, но не посочи за какви пари става дума.

„Любен Дилов не можа да изкара и 4000 гласа, за да стане депутат, това за София е нищо, два блока в „Люлин”, каза още жената до Бареков. Тя коментира и Нешка Робева, която е била „тотално обругавана” и просто е решила да се откаже от битката.

„Атаките и опитите за унищожаване на опозицията в лицето на Николай Бареков ще го превърнат в герой”, завърши Календерска.