Шефът на митницата в Свиленград Тодор Караиванов остава за постоянно в ареста. Това реши днес Апелативният съд в Пловдив, като се мотивира, че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Решението не подлежи на обжалване.

Вместо да наблюдава подчинените си да не вършат подобни престъпления, той сам е извършил такова деяние и то с умисъл, обоснова решението си съдът. На излизане от залата Карастоянов заяви, че това е постановка. Жертва съм на икономически оператори и митнически служители, свързани с митница Свиленград, каза той.

Делото е под наблюдение на СГС по лично нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров. По-рано прокурорката по делото Марина Делчева каза, че настоява Караиванов да остане в ареста, тъй като извършеното от него деяние е с обществена опасност и е неприемливо за поста, който е заемал. В него, по време на работа, бяха открити 2773 лева, а в дома му и в кабинета му още две крупни суми.

По-рано днес адвокатката на митническия шеф Гергана Георгиева заяви, че не знае парите, намерени в джобовете на Караиванов, да са били белязани.

Самият той е отказал да дава обяснение и на излизане от залата не коментира нищо пред очакващите го медии. На влизане само лаконично заяви, че бил жертва на мафията, а на банката срещу съдията дори се усмихваше, което бе запечатано от фоторепортерите. Делото се гледаше при закрити врата заради приложени СРС-та.