Георги Първанов направи нов разочароващ опит да рестартира проекта си АБВ. На организираната от него сбирка в НДК се появиха много малко хора.

Президентът през периода 2002 - 2012 г. организира среща в НДК, на която е обсъждано издигането на Ивайло Калфин като водач на листа за предстоящите европейски избори. Почти всички поканени депутати и кметове, избрани от листата на БСП, отказали участие. Първанов се надявал на нея да дойде поне един министър. За сметка на това на нея присъстваха дежурните приятели от кръга на бившия президент Румен Петков и Евгени Желев.

След срещата, която придължи три часа, Първанов се опита да прикрие целта й и неубедително обясни, че те са обсъждали скандала около Волен Сидеров.Дори приели декларация по случая.

"Той бе видимо разочаровн от отказа да дойдат хора, които счита за близки. Очевидно те не искат да участват в този пореден план на Първанов", каза участник в срещата на излизане от НДК малко след 12.00 часа.

По неофициална информация днес е сформиран комитет, който ще издигне Калфин като кандидат за евродепутат, подкрепен от АБВ, а за говорител е предложен Лальо Райков.

По-късно на срещата с граждани в Благоевград Първанов е казал, че си спомня името само "на един евродепутат и това е Ивайло Калфин, на когото дава висока оценка".