Виктор Спиреску - първият румънец, който пристигна още на 1 януари тази година, за да работи във Великобритания, е бил изгонен от работа.
Тридесетгодишният Спиреску се превърна в знаменитост и даде серия интервюта, след като се оказа един от малкото румънци, които пристигнаха на 1 януари във Великобритания, за да работят.
На летище Лутън Спиреску бе посрещнат от множество камери и от двама депутати, които в деня на отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци във Великобритания и в останалата част на ЕС очакваха прилив на имигранти.
В. "Таймс" съобщава обаче, че Спиреску е бил уволнен от автомивката, където бе нает, и обвинява за това медиите, които са го държали на телефона в работно време. Шефът му в автомивка в Бедфордшир го освободил от работа, защото Спиреску често говорел по телефона, най-вече с журналисти, разказал румънецът.
Британският таблоид "Сън" пък разкри, че Спиреску е бил признат за виновен за нападение над бившата му приятелка през юни 2011 г. и му е била наложена глоба. Девойката разказала пред журналисти от "Сън" за връзката си с Виктор, като една от причините за раздялата им бил фактът, че той не можел да си намери работа.
Според в. "Таймс" преди да дойде във Великобритания, в Румъния Спиреску е упражнявал професията на овчар, електротехник и механик.
Журналисти от в. "Дейли телеграф" дори бяха отишли да интервюират на място 19-годишната му годеница Каталина Курчан, снимана пред порутената им къща в трансилванското село Пелишор.