„Гого беше мъжко момче, изключително силен, енергичен и борбен човек”, сподели през сълзи композиторът Стефан Диомов, цитиран от Флагман. бг. Диомов беше неотлъчно до певеца десетилетия наред, а песните им са обичани от няколко поколения.
Георги Найденов и Стефан Диомов имат много години съвместна работа. През цялото време неотлъчно до Гого бе съпругата му Ева.

"Ева направи чудеса, за да го спаси. Тази жена заслужава дълбок поклон”, каза Стефан Диомов.

Композиторът се върна назад в спомените си в далечната 1969 г., когато бе създаден оркестър "Тоника" към Културния дом на транспортните работници в Бургас. Гого влиза в състава като солист през 1970 г.

"Бяхме съратници, борехме се непрекъснато. Десетки песни останаха в сърцата на хората. Тогава нямахме коли и джиесеми. Пътувахме с влака до София, нямахме и уредби, беше трудно. Но благодарение на безпределното желание и воля на Гого, нещата се случваха", разказа Диомов.

Най-великият и радостен миг в живота му е, когато през 1976 година "Тоника" участва на конкурса "Златния Орфей”, а песента "Ладо ле” печели първа награда.

„Двамата с  Гого бяхме в гримьорната. Там имаше един хлъзкав зелен мокет. Чухме как водещият обявява нашата песен. Започнахме да се прегръщаме, да скачаме от радост и се претрепахме”, развълнуван разказва композиторът.

Друг паметен момент е запечатан на младежки конкурс през 1972 г. Тогава "Тоника” изпяват песента "Балада”. Тя печели първа награда, изпреварва даже и "Щурците”, които също се състезават.

Пътят на "Тоника” и Стефан Диомов никак не е лесен. В началото формацията малко по малко се обособява като самостоятелна и от година на година печели награди от различни български и международни фестивали. През 1975 г. издават първия си албум. По политически причини в началото на 1980 г. групата е забранена и престава да съществува, като песните не се излъчват по българското радио и телевизия до 1989 г.

След забраната, Стефан Диомов чрез конкурс създава "Тоника СВ", а Ева, Гого и Иван от оригиналния състав запяват под името "Домино“.

През септември 1994 г. се случва дългоочакваното – трите състава правят паметни бенефисни концерти в Бургас и София, издават концертен албум и видеокасета. След това и се обединяват в една обща формация – "Фамилия Тоника“, с която до 2007 г. пускат шест албума.

Георги Найденов - Гого е роден в Бургас на 6 август 1949 г. и е почетен гражданин на града. Цялата му творческа биография е свързана с българската музика. Като част от вокалната група "Корали" създава музикалния символ на Бургас "Бургаски вечери".