Жълт код е обявен за 10 януари в 17 области заради гъсти мъгли, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Кодът е в сила за областите Видинска, Врачанска, Монтанска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Силистренска, София-град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска. В останалата част от страната обявеният код е зелен.

Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд в ниските части на страната все още ще бъде мъгливо. Ще бъде тихо време с минимални температури, в повечето места между минус 2 и 3°, в София минус 1°. В ранния следобед в Дунавската равнина, а по-късно и в Източна България ще се появи западен вятър, който постепенно ще се усили до умерен. С него мъглите в Северна и Източна България ще се вдигнат. В Южна България в следобедните часове видимостта също ще се подобри, но в отделни райони на Горнотракийската низина и по долината на Струма ще остане мъгливо и там дневните температури ще се задържат ниски 4-7°. В останалата част от страната ще са предимно между 9 и 14°, но ще има и до 17°. За София около 10°.