Opel ADAM продължава да преуспява. За втора поредна година шампионът на Opel по индивидуализация спечели вота на читателите на уважаваното специализирано списание auto motor und sport в категорията на мини автомобилите. Opel ADAM получи 29.8 процента от гласовете и дори надхвърли спечелените миналата година 24.2 процента.

“ADAM е истински победител,” заяви Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване в Opel Group, на церемонията в Щутгарт. “Това не е само нашето мнение. С него се съгласиха 112,000 читатели на auto motor und sport от 15 страни и 130,000 клиенти от цяла Европа, които решиха да купят нашия лайфстайл автомобил. А ние току-що добавихме още два нови модела към семейството на ADAM с ADAM ROCKS и спортния ADAM S.”

Според издателят Motor Presse Щутгарт, точно 112,471 читатели са участвали в 39то издание на наградите Най-добрите коли. Те са гласували в единадесет категории в класацията както на всички, така и на вносните марки, избирайки от общо 386 модела.