Турнирът за купата на България при жените ще се проведе на 8-ми и 9-ти март.

Това реши Управителният съвет на БФБаскетбол днес на свое редовно заседание. Датите бяха избрани с оглед да не се засича надпреварата с турнирите за купата на мъжете и Мача на звездите. Както е известно финалите на турнира за Купа България при мъжете ще са между 27-ми февруари и 2-ри март.

Заявки за участие в двете състезания ще се приемат до 16-ти януари. Заявки за домакинства пък ще се приемат до 21-ви януари.

На 17.01.2014г. се тегли дирижиран жребий за четвъртфиналите на дамската надпревара: между отборите заели 2-ро, 3-то и 4-то място и отборите заели 5-то, 6-то и 7-мо място, както и пълен не дирижиран жребии за полуфиналите между победителите в четвъртфиналите. Според класирането на отборите след втория етап от НБЛ за жени отборът заел 1-во място почива в тази фаза. Домакин на втората среща е отборът с по-предно класиране.

На 17.02.2014г пък ще се тегли дирижиран жребий за четвъртфиналите при мъжете. Жребият се дирижира според класирането на отборите след втория етап от НБЛ между отборите класирани от 1 до 4 място (« първа четворка») и тези от 5 до победителя от баража 8/9 място(«втора четворка»). След това ще се проведе пълен недирижиран жребии за полуфиналите между победителите в четвъртфиналите.

Отборите, заели 8 и 9 място след завършване на Втори етап от TESY НБЛ, ще играят квалификационни срещи на 18 и 21 февруари 2014г. като домакин на втората среща е отборът с по-предно класиране.

Бе прието в турнира за Купа на БФБаскетбол да участват всички отбори, подали заявка в срок до 28-ми март. Финалният турнир за КУПА на БФ Баскетбол се провежда в спортна зала с капацитет минимум 300 зрители за финалния турнир за мъже. При отказ от участие след направена заявка се налага глоба в размер на 2000лв и лишаване от право на участие в Купите на България или на БФ Баскетбол за сезон 2014 -2015г. Четвъртфиналите на надпреварата са на 9-ти и 16-и април, полуфиналите на 26-ти, а финалът - на 27-ми април. Мачовете от финалите ще бъдат обслужвани от трима съдии.

УС реши още да направи промяна в графика за полуфиналите на TESY НБЛ, с цел да се излъчват телевизионно повече мачове. Така двете полуфинални двойки ще се срещат в различни дни.