На 27 януари, по време на 30-ия Международен автомобилен фестивал, Гийом Кузи, Директор Маркетингови комуникации и спорт на PEUGEOT, получи Голямата награда за най-хубав рекламен филм за „Легендата се завръща”. Замислен във връзка с лансирането на PEUGEOT 208 GTi 30th, този филм успешно възроди емблематичния рекламен клип за 205 GTi. До днес той е гледан повече от 27 милиона пъти, от които 14 милиона в YouTube.

«За юбилейното издание 208 GTi 30th ние поискахме от рекламната агенция BETC и от продуцентската къща WIZZ design да създадат същия спектакъл и въздействие като тези от рекламния филм от 80-те години, направен за 205 GTi», обяснява Стефан Леви, отговарящ за рекламата на PEUGEOT. Както и да пресъздадат невероятния спортен състезателен дух на PEUGEOT.


Направен бе истински технически подвиг в 3D, с което беше постигнат изключително реалистичен резултат като всички елементи, включително и бомбардировачът, и 205 GTi и 208 GTi 30th - са моделирани съвсем автентично. Като достоен наследник на PEUGEOT 205 GTi, PEUGEOT 208 GTI 30th, подсилената версия на 208 GTi, трябваше да покаже силните усещания при шофиране, както и своя спортен темперамент.

Представен официално на 1 октомври по повод Автомобилното изложение в Париж, филмът беше изключително добре посрещнат от широката публика. Разпространението му в социалните мрежи чрез хаштаговете #GTiLegend et #Peugeot208GTi30th, доведе днес до повече от 27 милиона гледания, от които 13,8 милиона в Youtube.

Този успех се отразява и в направените поръчки за PEUGEOT 208 GTi 30th, възлизащи на 800 броя, за сравнение - поставената цел бе за 500. А радикалната черно-червена версия, героиня на филма „Легендата се завръща”, реализира два пъти по-големи поръчки от предвиденото.