Полската селска партия, която участва в коалиционното правителство, призова за бойкот на британската верига магазини Теско след критиките на премиера Дейвид Камерън по адрес на полските имигранти.

Камерън предизвика гнева на Полша, след като в интервю за Би Би Си в неделя разкритикува привилегиите, с които според него се ползват работещите във Великобритания полски имигранти и по-специално тези от тях, които получават надбавки за децата им, живеещи в Полша.

"Време е да кажем не на такава политика на премиера Камерън. Призоваваме поляците да бойкотират вериката Теско", заяви лидерът на парламентарната група на партията Ян Бъри. "Не можем да останем безразлични, когато Камерън обижда поляците и напада полското семейство", допълни той.

Полският премиер Доналд Туск съобщи от негова страна, че Варшава ще се противопостави на всякакви промени в правилата за имиграцията в Европа и че ще разговаря по този въпрос с британския си колега. "Ако някой иска да промени Договора за ЕС, за да направи това възможно, било то Дейвид Камерън или някой друг, Полша ще наложи вето", заяви Туск пред журналисти.