Неизтрезнял Иван, прегазено куче и паникьосала се жена-водач, предизвикаха катастрофа на ГП Е-79 край Благоевград, леко пострадаха двама, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Пътният инцидент стана към 9 часа тази сутрин при рибарниците на излизане от Благоевград в посока Симитли.

Млада жена, управляваща Aуди с благоевградска регистрация, точно на надлеза над жп-линията видяла на осевата линия куче и набила спирачки. Зад Аудито, също в посока Симитли, се движи Форд "Ка" с благоевградска регистрация. Той е управляван от 21-годишния Иван Р. от град Симитли. При рязкото спиране на Аудито заради кучето, в него отзад се нанизва Фордът. За беда водачът му вчера имал имен ден.

Пили що пили, днес решил да подкара Форда. Стигнал до кучето и спрялото рязко Ауди. Пробата с полевия тест обаче отчела 1.4 промила алкохол в издишвания от вчерашния именник Иван. Вследствие на удара той е с рана на главата. Малко по-зле е 23-годишният му спътник, който е с порезни рани по лицето. Приет е в частната болница, за да го закърпят.

21-годишният именник пък е задържан за 24 часа заради шофиране след употреба на алкохол при съдържание над 1.2 промила, взета му е и кръвна проба. Аудито, чиято водачка не е употребила алкохол, почти не е пострадало от удара. За разлика от него Фордът е разбит отпред. Паднала му е бронята, изтекъл е радиаторът.

На мястото на инцидента пристигнаха две линейки, пожарна и полиция. Има вероятност кучето да е прегазено от водачката на Аудито, но това ще стане ясно по-късно днес.