Замаскиран прототип на бъдещ модел на BMW обикаля централните булеварди на София, става ясно от снимките на журналиста Владимир Йорданов. Той е заснел автомобила преди минути в района на храм-паметника "Св. Александър Невски".

"Маскираната кола разполага с камери и радари на предното стъкло, но това, което ми направи впечатление е, че се движеше много тихо", сподели очевидецът. Той също така уточни, че прототипът е бил следван от ескортиращо BMW X5, оборудвано с допълнителни камери и монитори, вероятно представляващи анализираща и измервателна техника.

Съдейки по кадрите, това най-вероятно е прототип на следващото поколение 7-Series, в чийто тестови маршрут е била вписана и България.

За модела се спекулира, че ще демонстрира редица технологии от BMW i3 и i8, което обяснява безшумното му преминаване покрай Йорданов.

Следващата 7-Series, обозначена като G11, ще получи новата платформа OKL и редица компоненти от карбон, благодарение на което ще бъде с около 200 кг по-лека от настоящото поколение на колата.

Новости ще има и при двигателите, сред които ще се появят 2.0-литров бензинов турбо-мотор с 4 цилиндъра и 6.6-литров V12, познат от Rolls-Royce.

Очаква се, че премиерата на модела ще се състои на тазгодишното изложение във Франкфурт.