Шести януари бе обикновен работен ден, както за мен, така и за него. Обадиха му се приятели да го питат как е и дали знае, че го издирват за убийството на Хюлия Маджар. За няколко часа го сринаха психически. Иван не е в състояние да работи. Това разказа майка му Красимира Костадинова пред бТВ по повод публикуваните снимки на нароченият за убиец на Хюлия Иван Костадинов.

Според майка му двамата с момичето са съученици. "Моят син нито е викан, нито е издирван, нито е задържан. Моят син е Иван Добринов Костадинов. И синът ми и жена му са сринати, на успокоителни са. Ще си търсим правата по съдебен път", каза още майката на Иван.

Главният редактор на агенция ПИК Ивайло Крачунов заяви в студиото, че те не са преобърнали съдбата на момчето, въпреки че са публикували снимките му и са написали, че той е убиецът й.

"Предоверихме се на колегите от варненските сайтове, защото те са първоизточникът им", смята той.

Според доц. Мария Нейкова това, че новините не се проверяват вече от два източника, тя обясни, че не е само български феномен, а и световен.

"Медиите убиват или могат кардинално да променят съдбата на хората, това е едно от нещата, което казваме на студентите си", каза още тя.

Председателят на СЕМ Георги Лозанов заяви, че медиите в интернет имат привилегията да са по-безгрижни. Там трябва да влязат едни стандарти, за да се върне доверието на хората.