“Повече така не мога да живея. Благодаря ви, че ме търпяхте толкова време. Весели празници!”

Това е написала на хазяите си Мариянка Бубянова, която работела като продавачка в денонощен павилион за цигари и алкохол в пловдивския квартал “Тракия”.
Писмото е открито на 21 декември м.г. в нейната квартира, която е на стотина метра от местоработата.

Оттогава от 51-годишната жена няма следа. Работодателката  Веселина Димитрова за последно разговаряла с нея по телефона предишния ден в 18,33 часа.

Мариянка не била на смяна, но отишла до магазина да си търси някакви хапчета. Оплакала се на шефката си, че не може да ги открие. На 21-и сутринта не отишла на работа, а GSM-ът  бил изключен.

Първоначално от полицията отказали да я обявят за издирване, тъй като сигналът за изчезването  не бил подаден от нейни роднини. Едва на 2 януари криминалистите започнали да звънят на Веселина Димитрова, а на 3-и разпитали колежка на Бубянова. Пред нея тя била споделила, че има намерение да се хвърли от скала в планината.

“Напролет, като се стопи снегът, ще ми намерят изгнилите кокали. Този път ще го направя както трябва”, зарекла се продавачката. През октомври м.г. тя пробвала да се отрови с медикаменти и уиски. Написала на картонче от цигарена кутия, че не иска повече да живее. Тогава успели да я спасят. Работодателката  се опасява, че сега Бубянова може да се е самоубила, както се заканила.

“Беше самотна и отчаяна. Разведена е със съпруга си от много време. Майка й е парализирана в старчески дом. С баща си не поддържа връзка, тъй като е женен за собствената си племенничка”, разказва Веселина Димитрова.

Дъщерята на Мариянка живеела в Италия, синът  пък заминал в Чехия с братовчедка, с която имал интимни отношения. Майка му не можела да преживее кръвосмешителната връзка. Страдала и от влошено здраве.

Ден преди да изчезне, й открили повишена утайка и висока кръвна захар. Към купчината лекарства, които пиела,  изписали нови.