Успешната история на Opel Insignia отваря нова глава. 750,000-ият автомобил на върховия модел на Opel напусна поточната линия на завода в Рюселхайм. Екипът за окончателни производствени дейности, воден от шефа на завода Аксел Шайбен, отпразнува завършването на Insignia OPC Sports Tourer в специалния OPC син цвят Arden.

Юбилейният автомобил е най-мощната версия на моделната гама на Insignia. 2.8-литровият и V6 двигател с принудително турбопълнене има мощност 239 кВт/325 к.с. и изпраща въртящ момент от 435 Нм към всичките четири колела. Комбито ускорява от нула до 100 км/ч за 6.3 секунди. 

“Това е специален ден за целия екип. Имаме пълно основание да сме горди с факта че сме произвели 750,000 броя от успешния модел Insignia. Нашият екип работи неуморно всеки ден, произвеждайки изключително сложни автомобили с най-високо качество,” отбелязва Аксел Шайбен. Флагманът на Opel се произвежда изключително и само в основния завод на фирмата в Рюселсхайм.

Изпълнителният директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман изразява важността на Insignia за цялата компания: „Insignia е флагманът на нашата фирма и по този начин е и нейна витрина. С този автомобил ние демонстрираме на какво сме способни от гледна точка на дизайн, технологии и качество. Insignia изигра ключова роля във връщането на силните позиции на Opel.”

Opel Insignia, който година след първото си представяне завоюва престижната награда „Европейски автомобил на годината 2009“, стана още по-популярен след като в края на 2013 година бе представено второто поколение на модела. Досега за новата версия има 155,000 поръчки. Само през последната година, Opel продаде над 100,000 автомобила Insignia – увеличение от около 19 процента. Този факт прави флагмана четвъртия по популярност модел на Opel. “С това, новата Insignia осигурява допълнителен тласък в успеха на нашата моделна офанзива,” отбелязва д-р Нойман.

През миналата година, моделът на Opel от среден клас се продаваше изключително добре в Обединеното Кралство, Германия и Испания, постигайки най-големия процентен ръст в сегмента в Европа. 

Гамата на Insignia включва пет варианта – хечбек, седан, комби Sports Tourer, комби Country Tourer и OPC. Най-популярните цветове в Европа включват графитено черно и снежно бяло.

Купувачите на Insignia могат да избират измежду бензинови, дизелови или LPG (Liquefied Petroleum Gas, втечнен петролен газ) версии. Базовата версия е с бензинов двигател 1.4 с принудително турбо пълнене, 140 к.с., Start/Stop система и шестстепенна трансмисия с ниско вътрешно триене и се предлага за 39 255 лева с ДДС за добре оборудвана версия Base.

Insignia вече се предлага и с новия 2.0-литров високотехнологичен дизелов двигател. Новият ултрамодерен четирицилиндров мотор със 170 к.с. от Кайзерслаутерн впечатлява с мощност, намален разход на гориво, ниски нива на емисии, както и нисък шум и вибрации. 

Insignia е „обречена“ на още по-големи успехи в глобален план. По-късно през тази година Insignia OPC седан ще бъде изнасяна за Австралия и Нова Зеландия като Holden Insignia VXR. Освен това през това десетилетиe в Рюселсхайм ще започне производството на допълнителен вариант на Insignia, който след това ще бъде продаван като нов модел на марката Buick на GM в Съединените Щати.