Пътните настилки в София са мокри и хлъзгави поради мъглата. На места видимостта е намалена до 10 м. Силно затруднено е движението още от ранните часове на бул. "България", където и мъглата е най-гъста от по-натоварените за движение райони.

Мъгла има и в останалата част от страната. До 20 м е видимостта в районите на Лом и Богров. До 50 м в областите Русе, Варна, Сливен, Плевен, Перник, Бургас и районите на Силистра, Тутракан, Балчик, Каварна, Костинброд, Елин Пелин, Сливница, АМ "Хемус", поречието на река Струма, Мездра, Оряхово, Бяла Слатина, Свиленград, Свищов, на АМ "Тракия" в Софийска област.

До 100 м в областите Шумен, Русе, Разград, Плевен, Кърджали и районите на Чирпан, Раднево, Гълъбово, Средец, София, Първомай, Асеновград, Севлиево, Разлог, Благоевград, Гоце Делчев, Хасково, Харманли, Видин, Търговище, Попово, Полски Тръмбеш, село Камен и село Ресен.

До 200 м в област Ямбол и районите на Искърското дефиле, Павликени.

Жълт код е обявен за днес в почти цялата страна заради гъсти мъгли. Кодът е в сила за 24 области. В равнинната част ще има мъгла и силно намалена видимост. Зелен е кодът само за 4 области – София област, Ловешка, Габровска и Смолянска.

Временно подобрение на видимостта е възможно в следобедните часове. В планинските райони ще е предимно слънчево и топло. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните температури ще бъдат от 3° - 5° в районите с трайна мъгла, до 7°-12° в планинските райони. Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб "от западната четвърт", според терминологията на синоптиците. По Черноморието ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е слаб.