Българският евродепутат Николай Бареков е на опашката по качество на работата не само сред нашите, но и сред всички пратеници на страните-членки в европарламента.

Това показват данните от постоянният мониторинг върху дейността им, извършвана постоянно от MEPRanking.eu – система за качествен анализ на Европарламента.

Според нея, Николай Бареков, член на групата на ECR (Европейски консерватори и реформисти) е с ранкинг 34 или на 744 място от общо 751 евродепутати (!) Класацията следи активността на парламентаристите в 7 вида дейности, като зададени въпроси, мнения, речи, доклади и.н. На практика, ако допуснем напълно вероятния факт, че 5 или 6 от всичките евродепутати не са активни по здравословни или други извънредни причини, Бареков заема обидното последно място.

От класацията се вижда, че по зададени въпроси например Бареков е 750-ти от всичките 751 или предпоследен в целия Европейски съюз. Говори се, че заради поведението си водевилният герой вече има проблеми с фракцията на консерваторите, към които беше пришит след обиколка из големите европейски политически семейства.

Същевременно Vevesti.bg научи, че спасителят на България ще се оттегли от ръководството на ББЦ заради сериозните си ангажименти в Брюксел. Говори се, че щял да остави партията си на Светлин Танчев, но от ББЦ не вярвали на нищо, докато не видели с очите си.