Животът ми се преобърна. Отидох на работа и ми казаха, че съм обявен за национално издирване за убийството на Хюлия. Това каза в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия съученикът на убитото момиче от варненското село Белоградец.

Вчера в интернет се появи снимката на Иван Костадинов, който се потресъл, когато разбрал, че го сочат за убиец.

Аз съм само съученик на Хюлия, познавахме се, но нищо повече. Приятели сме и във фейсбук, вероятно от там са взели снимките ми, казва Иван, който обаче изтъква, че профилът му е бил заключен, а някой, който е имал достъп до фотосите ги е пратил на медиите.

Имам семейство - жена и дете, и всички са потресени от това. Аз съм шокиран, омърсен съм, казва Костадинов, който отрича да е имал каквито и да било контакти с Хюлия. Нейният истински убиец е задържан на влизане в Холандия и се казва Иван Тодоров.

Вчера Иван Костадинов бе принуден да напише във фейсбука си следния текст:

„Аз съм въпросният Иван от този профил във фейсбук. Държа да уведомя всичките си приятели и роднини, че журналистите за пореден път доказаха, че за тях живота на човека може да бъде сринат за момент.

Няма нищо общо с убийството на Хюлия. Намирам се в дома си и отговарям на телефона си, което не би било възможно, ако съм задържан.

Публикуват снимките ми навсякъде, но това ще струва скъпо на неразумни...те тъпанари от медиите, които си позволиха подобна волност.

Ще търся правата си по съдебен път, но за съжаление приятели това няма да възстанови преживяното до момента от майка ми, баща ми, съпругата ми и роднините ми.

Благодаря на всички които не повярваха на ненормалните, които публикуваха мои снимки и опетниха името ми. Вероятно снимките са били взети от профила на Хюлия, с която бяхме приятели и съученици, но едва ли само аз се казвам Иван на този свят."