Двете деца на ревнивеца Петър Евтимов, който уби жена си Живка заради изневяра, както и любовника й, ще бъдат настанени при близки, съобщава „Днес+“. Това стана ясно, след като самият извършител на бруталното убийство почина часове след като се простреля в главата. Петър и Живка имат две деца – момче на 17 и момиче на 8 години, които сега са пълни сираци.

„Днес е погребението на двамата родители, а утре психолог ще посети къщата на Петър и Живка. Предстои задълбочена работа с двете деца по преодоляване на стреса. Ще проучим близките и роднините, за да преценим подходящите за евентуално попечителство“, заявиха от дирекцията по социално подпомагане и отдел за закрила на детето в Провадия.

Двете деца няма да бъдат извеждани от дома им и настанявани в социални заведения. Те ще останат в родната си къща в Дългопол, тъй като имат условия допълниха още социалните.

Още не е ясно как децата приемат факта, че баща им им майка им и нейния любовник, а малко по-късно сам се застреля. Петър разстреля Живка и любовника й насред Варна, а малко по-късно си пръсна мозъка недалеч от мястото на престъплението. Лекарските усилия за спасяване на живота му се оказаха неуспешни.