Ченгета от столичното Първо РУП спипаха крадците, задигнали колата на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов. Личното му БМВ-520 беше откраднато пред дома му през юли миналата година. Тогава Сарафов сам съобщи за посегателството пред избрани медии, като допусна, че то може да е заради работата му, съобщава „Фрогнюз”.

В действителност возилото е задигнато от професионалисти, които не се интересуват от собственика, а единствено от колата му.

До този момент са арестувани двама души от цялата група. Ивайло и Петър са съответно на 27 и 22 години. Единият е от Враца, а другият от Криводол. Те били спипани да се возят вчера в краден „Сеат“. При проверка в тях са открити подозрително много ключове на други коли, както на гаражи и домове. След разпит се оказало, че държат два гаража в „Дианабад“.

В тях ченгетата открили интересни неща - друго крадено БМВ, много документи и сервизни книжки на изчезнали возила. Между тях била и тази на Борислав Сарафов. В книжката бил записан номер на рамата на откраднатия автомобил.

Ивайло и Петър обяснили, че щом задигнали колата на Сарафов, я скрили във въпросния гараж. След като преседяла там няколко дни, я откарали на Околовръстното и я оставили запалена. Оттам насетне следите й се загубили. Все още версията на двамата задържани се проверява.

Намерени са документи на други две откраднати БМВ-та - едното от Слънчев бряг, а другото от Несебър. До този момент от колата на Сарафов няма и следа. Все още не е ясно какво се е случило с нея.