Волен Сидеров и депутати от „Атака”, сред които Елица Гаджева, Десислав Чуколов са участвали в словесния, преминал във физически, конфликт на летище Варна от миналата вечер, потвърдиха от прокуратурата на брифинг. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство и лека телесна повреда срещу неизвестни извършители.

Пострадали са двама души - Димитър Бахнев и Костадин Колев, който е служител на МВР и се е опитал да предотврати сблъсъка. Те са с кръвонасядания след удари в главата. Според информация на варненския сайт "Варна утре" именно лидерът на "Атака" е нанесъл удар с юмрук на един от полицаите.

Предстои снемане на депутатски имунитети, но от държавното производство не посочват конкретни имена.

Иззети са видеозаписите от мястото на сбиването, разпитани са 22 свидетели, сред които обаче няма народни представители. Техните обяснения тепърва ще бъдат снети. Назначени са и две съдебни експертизи.

Информационните агенции от снощи съобщават, че лидерът на Атака Волен Сидеров се е забъркал в скандал на летище Варна. Между Сидеров, който е бил там със свои приближени, е възникнал конфликт с други лица.

„Групата на „Атака" се е състояла от шестима мъже и три жени, които пътували в самолета от София за Варна". Това заяви пред Нова телевизия Росица Пенкова, главен редактор на varnautre.bg. „В самолета г-н Сидеров разговарял на висок тон с жена, която пътувала във втора класа, докато той е бил в първа. Най-вероятно тя е била от неговата група, познавали са се. Разговорът се е провел на висок тон, а той започнал да вади документи. Доста шумно е обяснявал на жената вътрешнопартийни неща", обясни още тя по повод скандала лидера на "Атака".

Свидетели, които слезли от самолета и се качили на рейса, който кара пътниците до терминала, обяснили, че възмутен от поведението на депутата младеж нарекъл лидера на „Атака" простак. Това предизвикало гнева на Волен Сидеров и колегите му.

„Разказаха ни, че на репликата "простак", г-н Сидеров му скача", заяви Росица Пенкова.

Шофьорът на автобуса веднага го спрял от движение след като видял, че има скандал. Той натиснал аварийния бутон във возилото и на мястото веднага пристигнали служители по сигурността на летището в морската ни столица, пише Нова.

Започнало е досъдебно производство за две престъпления – хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, след инцидента на летище Варна. На този етап то е образувано срещу неизвестен извършител. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.