Кексове, продавани под марката на веригата "Карфур" в Аржентина", се оказа че съдържат според етикетите си "кокаин: 12 г".

Това не мина незабелязано и социалните мрежи се напълниха с иронични забележки за грешката, допусната в етикетите. Френската компания, която има 500 магазина в Аржентина, се извини пред клиентите си, като каза, че сигурно се касае за шега, показваща лош вкус, направена от служител на неин доставчик. Ръководството на компанията успокои всички свои клиенти, че няма никакви странни съставки в кексовете, продавани под нейната марка.

Веднага след това "Карфур" изтегли злополучните кексове от своята мрежа. Това не й спести обаче забележки във "Фейсбук" като: "Пабло Ескобар ссигурно си мисли от небето: "Ах, защо аз не се сетих пръв" или "За "Карфур" кокаинът е легализиран". Шегобийците не пропуснаха да се хванат и за това, че ако на етикета пише, че в кекса има кокаин, а в действителност няма, то компранията трябва да обезщети клиентите си за подвеждащ надпис. За момента не се знае кой точно е отговорен за гафа, но последствията за него сигурно няма да са никак весели.