Младите жена и мъж, които днес по обед бяха застреляни на паркинг срещу Автогарата, били любовници от няколко месеца. Двамата се запознали във Фейсбук, научи varnautre.bg. Свалката продължила дълго и от разговор на разговор двамата се влюбили и започнали да се срещат и наживо. До днес, когато съпругът случайно попаднал на размяна на любовни реплики в чата на социалната мрежа. Така той научил за плановете на двамата да отидат до мола.
Ревнивият съпруг, който се простреля в дома си малко преди да се предаде на полицията, е на 39 години. Той се е гръмнал в челото, като куршумът е излязъл през тила му. Мъжът е в кома с голям оток на мозъка. Състоянието му е изключително тежко. Предстои консулт с неврохирурзи, които да решат имали шанс за операция.

Ето и официалната позиция на варненската полиция, разпостранена в 18 часа:

Криминалисти на ОДМВР-Варна, под наблюдението на Окръжна прокуратура, изясняват обстоятелствата около тежък инцидент
Днес към 14.37 часа в ОД МВР-Варна е подаден сигнал за стрелба в района на междублоково пространство на бул. „Вл.Варненчик“. Веднага са изпратени полицейски и медицински екипи. На място, в лек автомобил, са намерени телата на мъж и жена с прострелни рани.Установена е самоличността им – жената е на 33 години, а мъжът на 39 години.
Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.
Малко по-късно, към 15.50 часа, чрез спешния телефон е подаден сигнал и изпратен втори полицейски екип и линейка на адрес на ул. „Крепостна“. В изоставена сграда е намерен в безпомощно състояние 39-годишен мъж с огнестрелна рана в дясното слепоочие. По първоначални данни мъжът се е опитал да се самоубие, откаран е в тежко състояние в болница.
До момента е установено, че мъжът и 33-годишната жена са живеели от години на съпружески начала.
Назначена е балистична експертиза за установяване на оръжието, разпитват се очевидци.
Продължават процесуално-следствените действия по разследването под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна.