Първият в света смартфон с два дисплея – отпред и отзад на апарата – вече е в България и сред мобилните оператори ще се предлага само в избрани магазини от търговската мрежа на VIVACOM. Сензационният YOTAPHONE 2 е разработен с идеята да улесни максимално потребителите в тяхното динамично ежедневие. За да се справят със своите професионални ангажименти или да се насладят на перфектно визуално преживяване, те могат да разчитат на предния екран - 5.0“ цветен дисплей с АMOLED технология и full HD резолюция, защитен с Corning Gorilla glass 3. Когато обаче искат само да проверят часа или времето, могат да погледнат другия си дисплей, работещ с модерната технология „електронна хартия“, цели 235ppi и Corning Gorilla glass 3 защита. Така най-важната персонална информация и известия за всеки потребител са постоянно достъпни, без дори да има нужда да отключва своя смартфон.

YOTAPHONE 2 е оборудван с мощен четириядрен 2.2GHz процесор Qualcomm® Snapdragon™ 800 и безотказната операционна система Android™ 4.4, KitKat®. Уникалното устройство разполага с 2GB RAM и 32GB вградена памет. Смартфонът разполага с 8MP основна камера и 2.1MP предна камера.

Това, което най-много отличава телефона, е именно технологията „електронна хартия“. Тя улеснява четенето на всякакъв вид текст от двата екрана лесно и приятно, дори на дневна светлина. 

Уникалният YOTAPHONE 2 вече е наличен в избрани магазини на VIVACOM и се предлага в лимитирани бройки. Пълният списък на търговските обекти може да бъде намерен на сайта на телекома.