"Движение 21" ще се казва партията, зад която застава бившият член на БСП Татяна Дончева. Предстои регистрацията в съда. През следващите месеци дейността на формацията ще е насочена към създаване на структури и популяризиране на идеи.

Това стана ясно от думите на Татяна Дончева.

В интервю за БНР тя заяви: "Срещу себе си имаме сериозен противник, който се е окопал, който си е намерил достатъчно политически сили в статуквото, който разполага с цялото медийно пространство. Това е съпоставимо с последните години на социалистическата епоха. Сега те с този медиен ресурс, включително камара сайтове в интернет, ще се опитват да манипулират по всякакъв начин. Обществото ще трябва само да има онази чувствителност да отличи фарисеите от Христовите ученици".

Според Дончева статуквото може да бъде преборено, като се създаде организация, мрежа между различни съсловия. Един от участниците в този процес ще бъде и "Движение 21". Аз затова съм стар политик, за да съм познато лице и да имам репутация. Има хора около мен, с които от години работим по този замисъл, без значение, че част от политическите коментатори казваха, че нищо не можем да направим, посочи Татяна Дончева.

Татяна Дончева смята, че на този етап избори две в едно изглежда трудно, "защото статуквото няма да го позволи или Станишев няма да позволи това да се случи заради собствени планове".