Велосипедист на пътя принудил шофьор на мерцедес да заобиколи колелото, заради което влязал в насрещното движение. За лош късмет там той срещнал челно „ГАЗ“.
Случаят е от края на ноември 2013 година, когато в следобедните часове човекът карал по пътя Кубрат-Сливо поле. На километър преди разклона за Стамболово на десен завой мерцедесът настигнал велосипедист. Въпреки спирачките и маневрата за заобикаляне, до удар се стигнало. Колоездачът бил невредим, но докато го спасявал от блъскане, мерцедесът се натресъл в насрещно движещ се бус. Така шофьорът на немското возило стигна до съд - заради това, че е карал с 3-4 километра над разрешените 90 км/ч, навлязъл в насрещното, но без да се убеди, че няма препятствие на него, не бил достатъчно внимателен зад волана и потрошил безвъзвратно буса.
В резултат от катастрофата удареният автомобил станал негоден. Затова шофьорът на мерцедеса бе осъден да плати близо 5000 лева имуществени вреди на собственика на излезлия от строй „ГАЗ“. Той ще трябва да изтърпи четири месеца условно с три години изпитателен срок, както и да прекара година и половина без шофьорска книжка. Присъдата може да се обжалва.